Moneezy – locul în care găsești un credit rapid și mai rapid!

Un credit rapid este soluția optimă când ai nevoie de bani instant. La noi procesul de găsire și solicitare a creditului este extrem rapid și tot ce trebuie să faci este să compari creditele, să aplici, să semnezi contractul și să te bucuri de bani!

Calculator credit pentru credit rapid

Rata de dobândă:
0 %
Maxim:
Rată lunară
0 MDL
Dobândă totală
0 MDL
Total de plată
0 MDL

Credit rapid – variante multiple, același răspuns!

Organizațiile de creditare nebancară(OCN) au lansat un produs destinat exclusiv persoanelor care nu primeau ajutor bănesc de la bancă. L-au adaptat nevoilor celor în cauză (cu venituri mici, ocupați și cu probleme urgente), iar răspunsul a fost mai mult decât încurajator: în prezentu activeaza pe piața din Republica Moldova peste 170 de organizații de creditare nebancară iar valoare creditelor acordate e OCN-uri crește de la lună la lună.

Noțiuni de bază despre creditul rapid

Elementele definitorii pentru un credit rapid sunt simplitatea aplicării, accesibilitatea ridicată și aprobarea rapidă. Din punct de vedere financiar, creditul rapid are următoarele caracteristici:

 • Un produs financiar nebancar, oferit de OCN
 • Se acordă sume de bani cu valoare limitată și cu un termen de scadență determinat;
 • Accesibil tuturor categoriilor de venituri, atât ca sursă de câștig, cât și ca valoare;
 • Proces de aplicare simplu
 • Timp de evaluare a cererii scurt

Procesul scurt de aplicare și aprobare este definitoriu pentru un credit rapid. Practic, alegi creditorul și oferta, trimiți solicitarea, cererea îți este verificată, primești aprobarea, semnezi contractul și primești banii! Desigur, comparativ cu un credit bancar se pot observa diferențe atât în sens pozitiv, dar și în sens negativ.

Argumente PRO

 • Proces simplu și rapid de aplicare
 • Evaluare rapidă
 • Grad ridicat de aprobare (cu până la 85% mai ridicat decât în cazul creditelor bancare)
 • Virare a banilor instant sau în câteva ore după aprobare
 • Nu este necesară prezentarea multor documente (de regulă act de identitate, dovadă venit și extras de cont bancar)
 • Sunt accesibile online și/sau telefonic (sau și la domiciliu)
 • Ajută la îmbunătățirea scorului de credit (dacă ratele sunt achitate la timp și sunt respectate toate condițiile contractului)
 • Creditele pot fi accesate de persoanele înscrise la Biroul de Credit, de persoanele cu venit minim de economie și de pensionari

Argumente CONTRA

 • Sunt acordate sume de bani mai mici decât în cazul creditelor bancare
 • Perioadă de rambursare mai scurtă;
 • Dobândă mai ridicată decât în cazul creditelor bancare (din pricina termenului scurt de rambursare și a lipsei de garanții)
 • Dobânzi penalizatoare mari la întârziere plată sau neplată

Oricât de multe oferte de credit rapid ar există pe piață, utilizarea unui comparator de credite online îți va oferi șanse mari de a găsi cel mai avantajos și potrivit credit rapid.

Condiții impuse de creditor la un credit rapid

 • Cetățenie moldoveneasca sau viză de reședință de lungă durată
 • Vârstă între 18 și 75 de ani (vârsa de 75 de ani este vârsta până la care creditul trebuie achitat de către debitor)
 • Venit stabil, poate să fie și minim de economie sau din multiple surse. Pentru persoanele cu venit minim pe economie suma disponibilă o sa fie mai mică, deoarece nu poate să depășească un anumit procent din valoarea venitului
 • Dovadă domiciliu în Moldova (pe baza buletinului de identitate);
 • Dovadă de venit (adeverință salariu, cupon pensie sau alt document care să dovedească venitul)
 • Extras de cont;
 • Alte cerințe – adresă de email/ număr de telefon

Este un credit rapid varianta potrivită pentru tine?

Accesarea unui credit rapid este un proces rapid, însă asta nu înseamnă că trebuie să și iei decizii rapide (sau pripite). Un credit, indiferent de perioada de creditare și suma împrumutată, este un angajament serios.

Costurile unui credit rapid se pot dovedi a fi destul de ridicate și de aceea este important să studiezi oferta, să compari cu alte oferte disponibile și să iei o decizie informată.Iată câteva aspecte care trebuie mereu luate în considerare:

 • Rata dobânzii: la unii creditori dobânda creditului este calculată pe zi, nu pe lună. Asigură-te întotdeauna că știi despre ce fel de dobândă este vorba și calculează astfel costul total al împrumutului. Ca să eviți greșelile, poți folosi calculatorul de rate oferit de creditorul ales.
 • Dobânda anuală efectivă (DAE) poate fi foarte crescută: DAE include dobânda totală (calculată pe perioadă de un an) plus toate taxele și comisioanele legate de acordarea creditului și administrarea contului, însă DAE nu este întotdeauna un criteriu de comparare relevant, în special în cazul creditelor pe termen scurt (de 1-2 luni), valoarea dobânzii anule nu este importantă, deorece rambursarea creditului nu este extinsă pe o perioadă de 12 luni.
 • Dobânda de penalizare/comision de extindere credit– prima se calculează per zi de restanță, în timp ce taxa de prelungire presupune o plată procentuală;
 • Riscul în caz de neplată – consecințele pentru neplată sunt la fel de grave în cazul creditelor nebancare, cât și în cazul celor bancare. Primul pas este înregistrarea debitorul la Biroul de Credit (ca rău platnic pentru un termen de 4 ani) iar ultima soluție este executarea silită pentru recuperarea datoriei.

Dobânda totală vs DAE

 • Dobânda totală – este valoarea procentuală care se raportează la suma creditată și la termenul de plată;
 • DAE – include toate elementele de natură financiară a creditului tău, alături de rata dobânzii.

Pentru a obține cel mai performant credit, analizează și compară atât dobânda totală cât și DAE. Diferențele de la credit la credit pot fi majore. Pentru a compara rapid și ușor, folosește un instrument de comparare împrumuturi, precum Moneezy. Pe Moneezy găsești toate informațiile de care ai nevoie pentru a lua o decizie informată și pentru a accesa cel mai avantajos credit rapid online!

Credit rapid online fără acte?

Pentru majoritatea creditelor nebancare online nu este necesară prezentarea multor documente, de regulă fiind nevoie doar de buletinul de identitate (care să dovedească vârsta de minim 18 ani și cetățenia) și o dovadă de venit (adeverință/fluturaș salariu, talon pensie, extras de cont bancar, etc).

Credit rapid fără adeverință de venit?

Dacă ești salariat sau dispui de o altă sursă regulată de venit (din activitatea personala – PFA, de exemplu) nu o să întâmpini probleme în accesarea și obținerea unui credit rapid nebancar. Nu toate OCN-urile necesită prezentarea adeverinței de venit sau a contractului de muncă, venitul poate fi controlat din extrasul de cont sau verificat la SFS.

Cum aplic pentru un credit rapid online?

Procesul de aplicare pentru un credit OCN este extrem de simplu. Pe Moneezy găsești toate informațiile necesare legate de dobândă, interval minim/maxim de rambursare credit, sumă de bani maxim/minim disponibilă, precum și informații despre creditor. După ce ai găsit oferta potrivită, apasă pe butonul "Aplică aici" și vei fi redirecționat pe site-ul creditorului. Acolo trebuie să completezi un formular și să încarci câteva documente. În timpul zilelor lucrătoare solicitarea ta va fi evaluată în timp foarte scurt, iar dacă este aprobată, banii sunt virați în aceeași zi.

Moneezy îți arată calea către cel mai avantajos credit rapid!

Credite populare

CreditPrime

Întrebări Frecvente

Ce este un credit rapid?
Este tip de credit oferit de organizațiile de creditare nebancară. Procesul de aplicare pentru acest credit este simplu și rapid. Lista de credite disponibile o găsiți aici.
Cine poate aplica pentru un credit rapid?
Cetățenii moldoveni cu vârsta de peste 18 ani, cu un venit stabil pot aplica pentru un credit rapid.
Cât de repede ajung banii la mine?
În timpul zilelor lucrătoare, solicitarea este evaluată în aceeași zi iar dacă creditul este aprobat, banii sunt virați instant sau în maxim câteva ore.
De ce acte am nevoie pentru a aplica pentru un credit rapid?
Aveți nevoie de actul de identitate + 1-2 documente adiționale (adeverință salariu și extras de cont).

Articole similare

Pregătiți-vă corpul și locuința pentru venirea toamnei – schimbări mici cu impact mare
Pe măsură ce vara se apropie de sfârșit și zilele devin din ce în ce mai reci și scurte, este timpul...
Tags: toamna, schimbarea anotimpurilor, decor interior, culori pastelate, finanțe personale
Citește mai mult
Top 5 greșeli financiare de evitat până la 30 de ani
Viața de adult vine cu o mulțime de responsabilități, iar unele dintre cele mai importante sunt de o...
Tags: Educație financiară, Fond de urgențe, Asigurări, Bugete, Credite
Citește mai mult
Ce este scorul de credit?
Creditele reprezintă împrumuturi oferite de către o entitate de creditare, spre a fi utilizate de un...
Tags: educație financiară. scor de credit, FICO
Citește mai mult
info@moneezy.com
Intelligent Banker ApS - Brandts Passage 29, 2 - 5000 Odense C - VAT: DK32260055
Copyright © 2023 Moneezy - All Rights Reserved